Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ελληνίδα επιστήμονας Γυναίκα της Χρονιάς!



Συνέχεια στις διακρίσεις των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό ήρθε να δώσει η Ελένη Αντωνιάδου, καθώς αναδείχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards στο Λονδίνο.
 
Η Ελληνίδα επιστήμονας δημιούργησε μια τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή που έπασχε από καρκίνο και μάλιστα είχε επιτυχή αποτελέσματα. Αυτό ήταν το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανο που μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή και αυτό το επίτευγμα ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Ελένη Αντωνιάδου αυτή τη σημαντική διάκριση.
 
Η 25χρονη επιστήμονας είναι επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, ενώ μεταξύ άλλων ασχολείται με τη βιοτεχνολογία και την αναγεννητική ιατρική. Παράλληλα, το 2012 επιλέχθηκε να είναι ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA.
 
Η ίδια αποτελεί μια από τις καλύτερες διαφημίσεις για τη χώρα μας και μάλιστα προσπαθεί να την προβάλει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. «Είχα την ευτυχία να γεννηθώ στη χώρα του φωτός, την Ελλάδα, εκεί που η φιλοσοφία, η τέχνη και η λογοτεχνία αναπτύχθηκαν και αποτέλεσαν τη βάση των σύγχρονων επιστημών», λέει η 25χρονη Ελένη Αντωνιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...