Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Προκαλούν στα κατεχόμενα: «Ρατσιστές οι Ελληνοκύπριοι, έκαψαν Τουρκική σημαία»


Προκαλούν στα κατεχόμενα: «Ρατσιστές οι Ελληνοκύπριοι, έκαψαν Τουρκική σημαία»
Με ανησυχία είδαν στα κατεχόμενα το κάψιμο μιας τουρκικής σημαίας στις ελεύθερες περιοχές δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.
Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το λεγόμενο γραφείο του «υπουργείου εξωτερικών των κατεχομένων περιγράφει το περιστατικό «ως απαράδεκτο και ανέντιμο» το οποίο έδειξε το επίπεδο του ρατσισμού, της βίας και της εχθρότητας προς την Τουρκία από την ε/κ πλευρά.

Ο λεγόμενος υπεξ ισχυρίστηκε ότι είναι η νοοτροπία των Ε/κ έναντι της Τουρκίας που ευθύνεται για την μη επίλυση του Κυπριακού.
Ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι η τ/κ πλευρά είναι πάντα ανοικτή για λύση και αμοιβαίο σεβασμό προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να μείνουν απαθής σε «προβοκατόρικες και άδικες επιθέσεις» κατά την έκφρασή του, οι οποίες δημιουργούν κρίσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών.
Τι έγινε
Την τουρκική σημαία επέδειξε χθες το πρωί 42χρονος Γάλλος στο κέντρο της Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ σχηματίστηκε ουρά σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στην Πλατεία Ελευθερίας, ο αλλοδαπός, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες, εμφανίστηκε μπροστά στους εμβρόντητους πολίτες με τουρκική σημαία.
Αμέσως η Αστυνομία κινητοποιήθηκε και προχώρησε στη σύλληψη του 42χρονου Γάλλου, ο οποίος όπως είναι φυσιολογικό ήλθε στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα και κουβάλησε μαζί του τη σημαία της κατοχικής χώρας με το μισοφέγγαρο. Ο Γάλλος όταν συνελήφθη οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό της Πύλης Πάφου και ανακρινόταν μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς όμως να συλληφθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, σε βάρος του Γάλλου διερευνούνται αδικήματα που δεν απασχολούν συχνά την κυπριακή Αστυνομία και Δικαστήρια, αλλά προέκυψαν από τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...