Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πήραμε λοιπόν την δόση… Ε, και; Κάναμε μια τρύπα στο νερό…




Πήραμε την δόση… Ε, και; Ναι ίσως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι μπαίνει ένα τέλος στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ…
Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Και ναι πιθανόν η εκταμίευση της δόσης να σημάνει την απαρχή της... αλλαγής πλεύσης της βυθισμένης σε ύφεση ελληνικής οικονομίας…


Και; Η εξυπηρέτηση των «δικών μας παιδιών» παραμένει μια σταθερή αξία για τους Έλληνες πολιτικούς. Το σλόγκαν που κυριαρχεί ανάμεσα σε αυτούς που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τα επόμενα βήματα δείχνει να είναι το «τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας».

Όταν βρίσκονται απέναντι σε κάποια συντεχνία δεν «σπάνε αυγά». Και φυσικά αφήνουν ακόμη στο απυρόβλητο όσους έβαλαν βαθιά το χέρι στο «κρατικό μέλι». Και για να γινόμαστε σαφείς:

Περίπτωση πρώτη: Το «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αποτυπώνεται εύγλωττα στην σχεδόν μηδαμινή φορολόγηση των «300» της Βουλής, την ίδια ώρα που το μόλις προχθές κατατεθειμένο φορολογικό νομοσχέδιο φορολογεί από το πρώτο ευρώ το σύνολο των πολιτών.
Οι βουλευτές έχουν καταφέρει και λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών τους αφορολόγητο σε αναλογία 70%, έναντι 30% που φορολογείται κανονικά.

Περίπτωση δεύτερη: Όταν ψηφιζόταν το νέο μνημόνιο η Κυβέρνηση φαινόταν να έχει κηρύξει «πόλεμο» απέναντι και στα «δικά της παιδιά» τους υπαλλήλους της Βουλής επιδιώκοντας να «ψαλιδίσει» τις αποδοχές τους… Τελικά απέσυραν την διάταξη που αφορούσε σε μείωση των μισθών τους. Υποτίθεται επιχείρησαν να την επαναφέρουν…και την απέσυραν ξανά! Επιπλέον, ενώ το «μαχαίρι» στα εφάπαξ όλων των συνταξιούχων ήταν βαθύ, αφού τους έγιναν τρεις φορές περικοπές και έρχεται η τέταρτη, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει να ίσχυσε για τους υπαλλήλους της Βουλής. Περίπου 165-170 αποχωρήσαντες υπάλληλοι, έσπευσαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα χοντρό… κομπόδεμα με το διπλό τους εφάπαξ που κατά μέσο όρο φτάνει τα 160.000!!!

Περίπτωση τρίτη: Μόλις οι αγρότες απείλησαν πως θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους λόγω της πρόθεσης της πολιτείας να τους φορολογήσει με βάση βιβλία εσόδων-εξόδων, η πολιτεία φρόντισε να μεταθέσει την υποχρέωση αυτή για το 2015!!

Περίπτωση τέταρτη: Από το 2009 κιόλας η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει όλα τα εμβάσματα που έχουν φύγει στο εξωτερικό… Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 15.000 άτομα που έβγαλαν «μαύρο χρήμα» εκτός Ελλάδας και προσδοκούν από αυτούς τουλάχιστον 4 δισ.!! Έκτοτε ακόμη τους στέλνουν «ραβασάκια» για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, πρόλαβαν όμως εντωμεταξύ να ψηφίσουν ισόποσα μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων…

Αυτές είναι οι ελάχιστες από τις περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ορισμένοι στην Ελλάδα παραμένουν πιο ίσοι από τους ίσους. Έτσι, όμως δεν χτίζεις κάτι νέο. Η ασυδοσία των προηγούμενων ετών θα ανθίσει και πάλι με αφορμή αυτή την κρίση… που πέρα από οικονομική είναι και ηθική. Το ήθος όμως της ελληνικής δημοκρατίας φαίνεται πως δεν αλλάζει με τίποτε.. και έτσι όσες δόσεις και να πάρουμε πολύ γρήγορα θα χρεοκοπήσουμε και πάλι: Με άλλα λόγια… Κάναμε μια τρύπα στο νερό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...