Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΙΟ ΤΟ 4,5% ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ



Αγωνία χωρίς τέλος για την εξάπλωση του AIDS

Τέσσερις ακόμα πελάτες εκδιδόμενων γυναικών έχουν μολυνθεί από τον ιό, φτάνοντας σε σύνολο τους εννιά. Φόβοι ότι έχουν μολύνει και τις συντρόφους τους, καθώς οι περισσότεροι είναι παντρεμένοι ή έχουν σταθερή σχέση

Γυναίκες που εκπορνεύονται για να εξασφαλίσουν τη δόση τους ήταν οι μισές ιερόδουλες που βρέθηκαν οροθετικές
Γυναίκες που εκπορνεύονται για να εξασφαλίσουν τη δόση τους ήταν οι μισές ιερόδουλες που βρέθηκαν οροθετικές
Στους εννέα ανέρχονται οι άνδρες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό του AIDS, έπειτα από απροφύλακτη επαφή με οροθετικές ιερόδουλες.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, οι εργαστηριακοί έλεγχοι που γίνονται καθημερινά, εντόπισαν τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία μολύνθηκαν από τον ιό. Στην πλειονότητά τους, είναι παντρεμένοι ή έχουν σταθερή σχέση και εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να έχουν μολύνει και τις συντρόφους τους.
Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τις ιερόδουλες δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς οι έλεγχοι συνεχίζονται. Οι εννέα οροθετικοί έχουν προκύψει από αιματολογικές εξετάσεις 200 ανδρών, οι οποίοι προσήλθαν στα εργαστήρια που τους υπέδειξε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Το ίδιο διάστημα, εκατοντάδες ακόμη άτομα έκαναν εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια ή δημόσια νοσοκομεία. Στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» προσέρχονται καθημερινά και χωρίς ραντεβού δεκάδες άνδρες, οι οποίοι ζητούν να υποβληθούν σε εξέταση για AIDS.
Αγωνία χωρίς τέλος για την εξάπλωση του AIDS
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, περισσότεροι από 8.000 έχουν αναφέρει τηλεφωνικά ότι ήρθαν σε επαφή με οροθετικές ιερόδουλες. Είναι πολύ ανήσυχοι, καθώς παραδέχονται ότι δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό.
Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας, από το οποίο θα προκύψουν άκρως ανησυχητικά αποτελέσματα.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία (9 οροθετικοί σε 200 ελέγχους), προκύπτει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης σε όσους ήρθαν σε απροφύλακτη επαφή είναι 4,5%, ποσοστό που θεωρείται πολύ υψηλό.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ενημερώσει από πέρυσι τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της ΕΕ, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία υγειονομική εκτροπή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ρουμανία.
Οι επιστήμονες τονίζουν τη στενή σχέση της πορνείας με τη χρήση ναρκωτικών, καθώς μία στις δύο οροθετικές που εντοπίστηκαν ήταν χρήστριες.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μένη Μαλλιώρη τονίζει ότι οι γυναίκες χρήστριες εκπορνεύονται για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...