Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Φόβοι για βεντέτα Ελλήνων-Αλβανών μετά τη δολοφονία στη Στυλίδα





Ένας 29χρονος νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ουζερί στη Στυλίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις....






17:00 όταν μια παρέα Αλβανών που καθόταν στο ουζερί, είχε μία λεκτική αψιμαχία με μία παρέα Ελλήνων στο ίδιο μαγαζί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η παρέα των Αλβανών ήταν αυτή που απειλούσε την άλλη παρέα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος να τους διώξει, μετά από αρκετές παρατηρήσεις.

Μάλιστα, φεύγοντας, πήραν τα κλειδιά και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, για να τον εκδικηθούν, ενώ λίγη ώρα αργότερα, επέστρεψαν οπλισμένοι.

Ακολούθησε συμπλοκή και ο 50χρονος καταστηματάρχης πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε στην κουζίνα του καταστήματος και πυροβόλησε εναντίον των τριών Αλβανών τραυματίζοντας θανάσιμα με μια σφαίρα στο στήθος τον έναν από αυτούς. 

Σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο ο καταστηματάρχης δέχτηκε πρώτα μαχαιριά στο πόδι.
Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη ενώ συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ ο 50χρονος αμέσως μετά το φονικό πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας όπου και παραδόθηκε

Οι δύο φίλοι του 29χρονου αρχικά εξαφανίσθηκαν. Λίγη ώρα πριν όμως ο ένας εμφανίσθηκε στο ΑΤ Στυλίδας και αναζητείται ο δεύτερος.

Οι κάτοικοι φοβούνται τώρα για βεντέτα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών.

Μάλιστα, τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ομάδες Αλβανών άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Στυλίδας και να απειλούν με αντίποινα, ενώ νωρίτερα, μια ομάδα αλλοδαπών κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ιδιοκτήτη ακόμη και την ώρα που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Πάντως, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του.
«Ήταν μια κακιά στιγμή, ένας νέος άνθρωπος χάθηκε. Δεν πρέπει όμως να δημιουργούνται εντυπώσεις ότι υπάρχει αντιπαλότητα ή βεντέτα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, οι οποίοι ζουν αρμονικά στην περιοχή», δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος.


LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...