Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

George Clooney: Είναι ο πιο retro star και άντρας της εποχής μας;



Ο George Clooney είναι ένα κομμάτι vintage. Ενα chanel που δεν είναι ποτέ εκτός μόδας. Είναι ωραίος με κοστούμι, αλλά και με λιγότερα από παντελόνι και πουκάμισο. Μας αρέσει ως γιατρός ή δολοφόνος. Αστείος ή σοβαρός. Είναι lady porn.
Παρά τα όσκαρ, τις χρυσές σφαίρες, τις υποψηφιότητες, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, τον παγκόσμιο θαυμασμό από τις γυναίκες, όπως και το σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο, δείχνει να μην θεωρεί τον εαυτό του ως κάτι το συγκλονιστικό, που θα πει ότι, ίσως, και να μην το έχει καβαλήσει, όπως άνετα, θα μπορούσαν κάποιοι άλλοι στη θέση του.

Ο George Clooney γεννήθηκε το 1961 στο βλάχικο, όπως πρόδιδε η εμφάνισή του, Κεντάκι και μετακόμισε στο Λος Άντζελες το 1982. Μέχρι το 1985 περιπλανιόταν με κακή κόμμωση ως “Street Hawk”, και την επόμενη δεκαετία συνέχισε να εμφανίζεται ως guest star σε σειρές, όπως στο “Facts of Life”, τα “Golden Girls” και την “Roseanne” μέχρι που μας έβαλε όλες στην εντατική το 1994 ως γιατρός στο “ER”.
Και τότε γεννήθηκε το Lady porn, που απαιτεί, αντίθετα με το ανδρικό, λίγο έρωτα, πολύ συναίσθημα, αρκετή γοητεία και αλατοπίπερο μαλλιά, οποία, τα είχε όλα, αν και δεν έγινε διάσημος νωρίτερα από τα 30 του.
Από το 1996 και “From Dusk Till Dawn” τον αγαπήσαμε ως δολοφόνο βρικολάκων, τον αντέξαμε ως single dad με την Michelle Pfeiffer, αν και μας ξενέρωσε προσωρινά ως σφίχτης Batman το 1997. Ένα χρόνο μετά μας έβγαλε το sight out, επικίνδυνα γοητευτικός κλέφτης (καρδιών), τότε που ο έρωτας άρχισε να γίνεται περιπέτεια. Το 1999 έφυγε φαντάρος, αλλά ούτε αυτό στάθηκε εμπόδιο στο να αποτελεί τον έναν από τους “Three Kings” μας (μαζί με τον πατέρα μας και τον Elvis). Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε ως “Perfect Storm”. Σπίτια βυθίστηκαν πολλά. Όπως και ο δικός του γάμος με την Talia Balsam. Το 1993, όταν χώρισε, είπε ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί ποτέ και κράτησε τον λόγο του.
Η προσωπική ζωή του παραμένει πάντα, προσωπική, με αρκετή δόση μυστηρίου, αλλά και χιούμορ, αν κρίνουμε από την τελευταία του αγαπημένη, πρώην αθλήτρια της πάλης Stacy Keibler και το  κατοικίδιο που είχε. Ένα γουρούνι, τον Max, στο οποίο έμεινε πιστός για 18 ολόκληρα χρόνια. Ποιος είπε ότι δεν μπορεί να είναι πιστός;
 
Ο ίδιος δεν είναι με τίποτα ο τύπος του παντρεμένου, αλλά είναι κύριος. Όταν η Michelle Pfeiffer και η Nicole Kidman έχασαν στοίχημα ύψους 10.000 δολαρίων, ότι θα ήταν πατέρας μέχρι τα 40, τους επέστρεψε τις επιταγές, ποντάροντας στα διπλά ή τίποτα ότι δεν θα έχει παιδιά, ούτε στα 50 του.
Το 2000 χάσαμε τα λόγια μας και μπερδέψαμε τη γλώσσα μας αδερφές μου, με το “O Brother, Where Art Thou”. Μετά μας τον πήρε η Ακαδημία... Από μακριά τον χαιρόμαστε να ρισκάρει, αλλά και να πετυχαίνει, ως ελκυστικός αλήτης στο “Ocean Eleven” το 2001, ως αστείος τύπος στο “Welcome to Collinwood”, αλλά και στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του “Confessions of a Dangerous Mind”. Η επιτυχία θα ξαναέρθει από εκεί όπου καταγόταν αρχικά για τον George, με το “Ocean's Twelve” το 2004 και θα γίνει χρυσή με το Oscar τo 2005, ως χοντρός και με μούσι στο “Syriana”.
Με τίποτα δεν μπορέσαμε να τον πούμε καληνυχτάκια για την σκηνοθεσία και το σενάριο του “Good Night, and Good Luck”, αλλάξαμε γνώμη για του κακούς Γερμανούς με το “The Good German” το 2006, μας άρεσε ως άντρας που κοιτάζει κατσίκες, ως αλεπού και εκπλήρωσε ακόμη μία φαντασίωση μας στον αέρα με το “Up In The Air”.
Ο Clooney από γκαραζοτεκνό μεταμορφώθηκε στην πιο στιλάτη εικόνα άντρα χωρίς να κάνει τρελές επιτυχίες, αλλά κάνοντας αυτό που ήθελε, πολλές φορές μάλιστα συμμετέχοντας ως παραγωγός ή σκηνοθέτης. Και το κάνει για 20 χρόνια τώρα.
Είναι άνετος με την ηλικία του και είναι καλύτερα, όπως έχει πει και ο ίδιος, από το να είσαι πεθαμένος. Φέρεται πάντα με σεβασμό στους θαυμαστές του και παραδέχεται τα λάθη του: "Υπάρχουν πάντα πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να τα κερδίσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...