Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

“100 δις μπορεί να δώσουν τα κοιτάσματα της Κρήτης”

  100 δισεκατομμύρια μπορεί να δώσει η Κρήτη.

Το Ιόνιο μπορεί να δώσει “ψίχουλα” μπροστά στον πλούτο που κρύβει η μεγαλόνησος
Με τα λόγια αυτά ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος, προσπάθησε να “ξυπνήσει” το κράτος για να ξεκινήσει άμεσα τις έρευνες που όπως δήλωσε κάνουν εδώ και χρόνια οι ξένοι στην περιοχή.



“Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα εγγυώμαι ότι μπορεί να επιστρέψει το χαμόγελο στον Έλληνα, αν άμεσα προωθηθούν οι έρευνες. Κοιτάζουμε τα ψίχουλα του Ιονίου και όχι το “μπον φιλέ” της Κρήτης.

Σας μεταφέρω στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνες Νορβηγών, Γάλλων και Αμερικανών, οι οποίοι επί χρόνια ερευνούσαν την Κρήτη και το Λιβυκό χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι ελληνικές κυβερνήσεις”, τόνισε ο κ. Φώσκολος μιλώντας στους εκπροσώπους της περιφέρειας και βουλευτές.



Τρεις φορές μεγαλύτερα από τα κοιτάσματα στη Νορβηγία είναι αυτά της Κρήτης σύμφωνα με τον καθηγητή, ενώ 60 υποθαλάσσια ηφαίστεια έχουν εντοπιστεί και αποτυπωθεί σε ελληνικά νερά, τη στιγμή που η Κύπρος «έβγαλε» 3 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου με 4 ηφαίστεια και η Αίγυπτος 8 τρισ. κυβικά μέτρα με 8 ηφαίστεια.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...