Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Καυτό καλοκαίρι για την κυβέρνηση


Ανεβάζουν ρυθμούς για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Με ταχύτατους ρυθμούς και με «προσήλωση» στον στόχο υλοποίησης τού ιδιαιτέρως σύνθετου και πολυεπίπεδου πλάνου, επιχειρεί η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να πετύχει άμεσα αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, εκτός από τις επιστολές με τις «οδηγίες» προς τους υπουργούς, έχει τονίσει στις διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις (συνεδριάσεις Υπουργικού Συμβουλίου, διυπουργικής και Κυβερνητικής Επιτροπής) ότι, από το Μεσοπρόθεσμο μέχρι τον κάθε εφαρμοστικό νόμο, το «αξίωμα» είναι το ίδιο: ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις για συγκεκριμένες δράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι υπουργοί αναλαμβάνουν έτσι την ευθύνη της άμεσης προώθησης όλων των σχεδίων, που αφορούν την εξυγίανση Οργανισμών και τις καταργήσεις άλλων, τις ιδιωτικοποιήσεις και το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών. Μέσα στον Αύγουστο, δε, αρχίζει η βροχή κατάθεσης σχεδίων νόμων, κάποιοι δε εξ αυτών θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πακέτο αλλαγών για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αναμένεται ότι θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Από Δευτέρα ο Ευ. Βενιζέλος σε διαδοχικές συσκέψεις με τους συναρμόδιους υπουργούς θα «κλείσει» το πλαίσιο των συγχωνεύσεων μεγάλων και μικρότερων Οργανισμών του Δημοσίου. Για το ίδιο θέμα έγινε χθες υπό τον αντιπρόεδρο, Θ. Πάγκαλο, σύσκεψη ειδικών και τη συμμετοχή υπουργών, όπως οι, Δ. Ρέππας, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Παπαϊωάννου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...