Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Από το Βελιγράδι… με αγάπη


Καταναλωτές από τη Σερβία και τη Βουλγαρία, δίνουν «φιλί ζωής» στη Θεσσαλονίκη

«Μόνο μια μέρα, μόνο για ψώνια!», προλαβαίνει να εξηγήσει βιαστικά η Ντανιέλα από τη Σερβία, λίγο πριν εξαφανιστεί στα στενά της Τσιμισκή για να συνεχίσει την εξερεύνηση της στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Από το δεύτερο 15ημερο του Ιουλίου, η αγορά της πόλης έχει μετατραπεί σε μια «Βαβέλ» των Βαλκανίων, καθώς χιλιάδες τουρίστες από τη Σερβία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ διασχίζουν τους εμπορικούς δρόμους, δίνοντας «ανάσα» στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

«Οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές, και ειδικά τώρα λόγω των εκπτώσεων, βρίσκουμε ρούχα και παπούτσια σε απίστευτο κόστος», εξηγούν με ενθουσιασμό στη «Real news» η Νίνα και η Λάρα, δύο αδερφές από το Βελιγράδι, ενώ παράλληλα κάνουν τα ψώνια τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Βαλκάνιοι τουρίστες έχουν μετατραπεί στους καλύτερους πελάτες της αγοράς, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνεισφέρουν στο 25% του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων. «Δεν θα ήταν και υπερβολή να πούμε πως σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν και τους μοναδικούς πελάτες που μπαίνουν στα μαγαζιά μας», εξηγεί η Ευαγγελία Μαρόκου, πωλήτρια σε κεντρικό κατάστημα με είδη σπιτιού. Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι καταστηματάρχες, «επενδύουν» στην κατάρτιση του προσωπικού τους στις βαλκανικές γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...