Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ετοίμασε το φοιτητικό σου σπίτι

Τα κατάφερες να περάσεις στη σχολή της επιλογής (του πατέρα) σου. Είσαι ένα βήμα από το να γίνεις ο φοιτητής που πάντα ονειρευόσουν. Πριν καν πατήσεις το πόδι σου στη σχολή για τα τυπικά, οφείλεις να αποκτήσεις το δικό σου φοιτητικό σπίτι. Το ΟISTROS24 σού δείχνει το δρόμο
.


Μην βιάζεσαι να αριστεύσεις στη σχολή, να φύγεις για μεταπτυχιακό και να κατακτήσεις τον κόσμο. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Τα χρόνια που θα περάσεις στο πανεπιστήμιο είναι πολύ πιθανό να είναι τα πιο ωραία και ξέγνοιαστα χρόνια στη ζωή σου. Και για να είναι έτσι όμορφα και ιδανικά πρέπει να έχεις ένα κέντρο επιχειρήσεων για να οργανώνεις τη δράση σου. Το ολόδικό σου φοιτητικό σπίτι.

Ακόμα κι αν μένεις σε ένα ωραιότατο σπίτι με τους γονείς σου, στην ίδια τη φοιτητική σου πόλη, αξίζει να κάνεις από τώρα το βήμα για να αποκτήσεις το δικό σου διαμέρισμα. Γιατί αν δεν το κάνεις στα φοιτητικά σου χρόνια, τότε που έχεις ακόμα και την χρηματική υποστήριξη των γονιών σου, θα φτάσεις 27 χρονών να περιμένεις από την μάνα σου να σου ψήσει καφέ.

Το MEN 24 ετοίμασε 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά για να ανοίξεις από αυτόν τον Σεπτέμβρη κιόλας το δικό σου φοιτητικό σπίτι.

Βήμα 1ο: Πάρ' το απόφαση
Ένα από τα σημαντικότερα στάδια της ζωής σου. Ειδικά αν πάρεις απόφαση να κόψεις τον ομφάλιο λώρο όταν είσαι 18, η ανεξαρτητοποίηση μετά από μερικά χρόνια θα είναι παιχνιδάκι για εσένα. Θα ακούσεις γκρινια, θα ακούσεις κλάματα, θα βιώσεις πρωτόγνωρες πιέσεις από την μάνα σου σε επίπεδο οργάνωσης, ενοικίασης, διακόσμησης και τέλος θα λαμβάνεις δεκάδες τηλέφωνα για να γυρίσεις και λίγο σπίτι σου να δεις τους δόλιους τους γονείς σου. Αυτό που έχεις εσύ να κάνεις είναι να έχεις τα αυτιά σου κλειστά και να ανακαλύψεις τη ζωή μόνος σου. Οκ, καμιά φορά να παίρνεις και την συμβουλή των δικών σου.

Βήμα 2ο: Βρες το ιδανικό σπίτι
Υπάρχει ένα χρυσό τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το ιδανικό φοιτητικό σπίτι. Πρέπει να είναι α) κοντά στη σχολή σου, β) κοντά σε ΜΜΜ και γ) όσο το δυνατόν πιο οικονομικό. Κι επειδή τα δύο πρώτα σκέλη λύνονται εύκολα με μια ματιά στο χάρτη, οφείλεις να δώσεις μεγάλη βαρύτητα στο οικονομικό σκέλος. Τα τετραγωνικά και η περιοχή θα καθορίσουν φυσικά και την τιμή του ενοικίου. Αλλά όταν τα αποφασίσεις αυτά, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που θα επιλέξεις για να βρεις το σπίτι. Ένα μεσιτικό γραφείο, μπορεί να σε εξυπηρετήσει, αλλά θα κρατήσει και την προμήθειά του. Στα μεγάλα site ενοικίασης θα χαθείς ανάμεσα σε παλιές αγγελίες που δεν ισχύουν και σε καμουφλαρισμένες αγγελίες μεσιτών.

Η υπόθεση αυτή θέλει είτε τρέξιμο στην περιοχή που θα νοικιάσεις, για να σταμπάρεις ενοικιαστήρια στις εισόδους των πολυκατοικιών είτε να ξέρεις που θα ψάξεις. Μια πολύ καλή λύση για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας προσφέρει εδώ και μερικούς μήνες το StudentHouse.gr. Είναι μια πολύ απλή και εύχρηστη πλατφόρμα αναζήτησης με την οποία μπορείς να βρεις φθηνή φοιτητική στέγη στην περιοχή της επιλογής σου, χωρίς μεσιτική προμήθεια. Μπαίνεις, επιλέγεις περιοχή και browsάρεις ανάμεσα στα διαμερίσματα, έχοντας άμεση επικοινωνία με τον ενοικιαστή, χωρίς την μεσολάβηση κάποιο τρίτου. Ξεκίνα λοιπόν την αναζήτησή σου από εκεί, μιας και όλα τα διαμερίσματα που θα δεις είναι προσεκτικά επιλεγμένα αποκλειστικά και μόνο για φοιτητές.

Βήμα 3ο: Εξόπλισέ το
Και εδώ τα πράγματα για το ξεκίνημα είναι σχετικά απλά. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τα πάντα από τον πρώτο μήνα διαμονής σου. Τα απολύτως απαραίτητα για ένα σπίτι που διαθέτει ήδη κουζίνα και ψυγείο είναι ένας καναπές και ένα κρεβάτι (για δυάρι) ή απλά ένα ευρύχωρο κρεβάτι (για γκαρσονιέρα), μαγειρικά σκεύη για τα πρώτα σου πειράματα στην κουζίνα και μερικές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεόραση, καφετιέρα, φουρνάκι μικροκυμάτων, τα οποία όμως μπορείς να αγοράσεις και μετά από τον πρώτο καιρό.

Θα ήταν σίγουρα πολύ βολικό να βρεις ένα επιπλωμένο σπίτι, το οποίο να ταιριάζει και στο γούστο σου. Επειδή όμως τα περισσότερα σπίτια δεν διαθέτουν πολλά έπιπλα (που να αξίζουν κυρίως), θα πρέπει να βάλεις το χέρι και λίγο στην τσέπη. Χωρίς να είναι ανάγκη να χαλάσεις πολλά. Στο IKEA για παράδειγμα θα βρεις άπειρα πράγματα σε εύρος τιμών από πολύ οικονομικά μέχρι και ακριβά. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεις πάρα πολλά χρήσιμα μικροπράγματα σε εξευτελιστικές τιμές. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ανανεώνεται ο κατάλογός τους και ξεπουλάνε όσα έχουν μείνει στα ράφια.

Βήμα 4ο: Pimp your house
Κι αφού έχεις προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για να εξοπλίσεις το σπίτι σου, έχει έρθει η ώρα να το κάνεις ακόμα πιο εντυπωσιακό και βιώσιμο. Με τον καιρό θα προσθέτεις όλο και περισσότερα πράγματα στο σπιτικό σου, είτε πρόκειται για ηλεκτρονικές συσκευές, είτε έπιπλα που θα σου προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια και άνεση.

Για ηλεκτρονικές συσκευές οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Media MarktΚωτσόβολοςΠλαίσιο και άλλα πολλά. Για είδη διακόσμησης και εξοπλισμού σπιτιού, αν θες οικονομία θα πας στο Ανδρεάδης Home Stores. Αν έχεις επηρεαστεί από τις πάμπολλες εκπομπές μαγειρικής τον περασμένο χρόνο, θα πας στοCook-Shop. Κι αν είναι σκοπός σου να έχεις πάντα ένα άψογα στημένο bar με ποτά, δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα από το barequip.gr.

Το πώς θα εξοπλίσεις το δικό σου φοιτητικό σπίτι είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό. Να έχεις στο μυαλό σου ότι θες να είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει να νιώθεις άνετα και ευχάριστα είτε είσαι μόνος σου είτε έχεις καλέσει τους κολλητούς ή την κοπέλα σου.

Καλή φοιτητική ζωή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...