Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

200άρης και νικητής ο Μπάτον

Ο Τζένσον Μπάτον πανηγύρισε τη νίκη στο 200ό Γκραν Πρι στην καριέρα του στη Formula 1
, αφού άφησε πίσω του τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο. Έκπληξη από την Toro Rosso, που είχε και τα δύο μονοθέσιά της στη δεκάδα!





Απίστευτη εξέλιξη είχε το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξεκίνησε πρώτος έχοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον, όμως δεν άντεξε στην πίεση του Βρετανού κι έκανε λάθος, ενώ έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Τζένσον Μπάτον. Ο έτερος πιλότος της McLaren κατάφερε να περάσει τον Γερμανό και στη συνέχεια έδωσε μεγάλη μάχη με τον ομόσταβλό του.
Ωστόσο, η διαφορετική στρατηγική της βρετανικής ομάδας στους δύο πιλότους (μαλακή γόμα στον Μπάτον, πολύ μαλακή στον Χάμιλτον), τα λάθη του Χάμιλτον, το τετακέ και η ποινή διέλευσης ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στον Μπάτον, ο οποίος πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο τις 200 παρουσίες του σε γκραν πρι στην καριέρα του στη Formula 1.
Όσον αφορά τον Φέτελ... καπάρωσε τη δεύτερη θέση, που του έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαφορά στη βαθμολογία από τους αντιπάλους του. Από την τρίτη θέση είδε την καρό σημαία ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος κέρδισε δύο θέσεις εκμεταλλευόμενος και την ποινή του Χάμιλτον, που τερμάτισε τέταρτος.
Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Μαρκ Γουέμπερ και Φελίπε Μάσα, ενώ μεγάλη μάχη έγινε και για την είσοδο στην πρώτη δεκάδα. Αυτή συμπλήρωσαν οι ντι Ρέστα, Μπουέμι, Ρόζμπεργκ και Αλγκουερσουάρι, με τη Force India να έχει και πάλι ένα μονοθέσιό της μέσα σε αυτή και την Toro Rosso να πραγματοποιεί την έκπληξη του αγώνα, καθώς είχε αμφότερα τα μονοθέσιά της εντός δεκάδας.
Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Κοβαλάινεν, Σουμάχερ, Χάιντφελντ και Τρούλι, με τον Χάιντφελντ να βλέπει το μονοθέσιό του να τυλίγεται στις φλόγες μόλις βγήκε από το δεύτερο πιτ στοπ, ενώ τα... κόλπα του έκανε ο καιρός. Η εκκίνηση δόθηκε με βροχή, στη συνέχεια σταμάτησε και ξεκίνησε ξανά κατά τη διάρκεια του αγώνα αναγκάζοντας τις ομάδες να κάνουν αρκετά πιτ στοπ.
Έτσι, στη βαθμολογία, στους οδηγούς ο Φέτελ έχει 234 βαθμους έναντι 149 του Γουέμπερ και ακολουθούν οι Χάμιλτον και Αλόνσο με 146 και 145, αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Red Bull πήγε στους 383, με τις McLaren, Ferrari να είναι πίσω της με 280 και 215 βαθμούς, αντίστοιχα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Μπάτον McLaren Νικητής
Φέτελ Red Bull +3.5
Αλόνσο Ferrari +19.8
Χάμιλτον McLaren +48.3
Γουέμπερ Red Bull +49.7
Μάσα Ferrari +83.1
Ντι Ρέστα Force India +1 γύρο
Μπουέμι Toro Rosso +1 γύρο
Ρόζμπεργκ Mercedes +1 γύρο
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso +1 γύρο
Κομπαγιάσι Sauber +1 γύρο
Πετρόφ Renault +1 γύρο
Μπαρικέλο Williams +2 γύροι
Σούτιλ Force India +2 γύροι
Πέρεζ Sauber +2 γύροι
Μαλντονάντο Williams +2 γύροι
Γκλοκ Virgin +4 γύροι
Ριτσιάρντο Hispania Racing +4 γύροι
Ντ' Αμπρόσιο Virgin +5 γύροι
Λιούτσι Hispania Racing +5 γύροι
Εγκατέλειψαν
Κοβαλάινεν Lotus 55ο γύρο
Σουμάχερ Mercedes 26ο γύρο
Χάιντφελντ Renault 23ο γύρο
Τρούλι Lotus 17ο γύρο
Βαθμολογία οδηγών
Φέτελ 234
Γουέμπερ 149
Χάμιλτον 146
Αλόνσο 145
Μπάτον 134
Μάσα 70
Ρόζμπεργκ 48
Χάιντφελντ 34
Πετρόφ 32
Σουμάχερ 32
Κομπαγιάσι 27
Σούτιλ 18
Μπουέμι 12
Αλγκουερσουάρι 10
Πέρεζ 8
Ντι Ρέστα 8
Μπαρικέλο 4
Βαθμολογία κατασκευαστών
Red Bull 383
McLaren 280
Ferrari 215
Mercedes 80
Renault 66
Sauber 35
Force India 26
Toro Rosso 22
Williams 4
Lotus 0
Hispania Racing 0
Virgin 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...